Příběh lesa převypráví skrytá tajemství přírody | Česká divočina

Pro milovníky filmu a přírody připravila distribuční společnost Aerofilms opravdový skvost. Jde o film Příběh lesa od Jacquesa Perrina a Jacquesa Cluzauda. Celovečerní dokument, který zabodoval v lednu v domácích francouzských kinech, vstoupí do českých kin 14. dubna s českým komentářem, který pro film namluvil Tomáš Hanák.

Po úchvatných dokumentech Mikrokosmos, Ptačí svět a Oceány nás tentokrát tvůrci zvou do lesa. Ne do tropické džungle s exotickou zvěří, ale do toho nám dobře známého lesa, který máme za humny a který pulsuje překvapivě bohatým životem.

Každý z nás někdy viděl působivé záběry divokých zvířat v Africe. Ale jak žijí obyvatelé našeho lesa? Dokument zprostředkuje intimní záběry liščího doupěte zevnitř nebo nabídne pohled zblízka na skotačícího kolouška. Běželi jste někdy sto metrů lesem spolu s divočákem a smečkou vlků? Díky využití přelomových technologií, létajícím dronům a motorkám speciálně uzpůsobeným pro natáčení dodávají tvůrci divákovi pocit, že stojí nebo běží jen kousek od zvířat. Tím se film odlišuje od obyčejného dokumentu, který zřetelně používá teleobjektiv, aby dokázal simulovat, co se v přírodě děje.

Natáčelo se čtyři roky na desítkách lokací po celé Evropě a autoři dokumentu dokonce žili v lese se sledovanými divokými zvířaty. Díky unikátním metodám natáčení dokážou autenticky převyprávět příběh lesa od doby ledové až po současnost a zachytit vzrušující koloběh života v něm, který ohromí dospělé i dětské diváky.

Komentáře

Přidejte komentář