O jedlé divočině | Česká divočina

Herec Jaroslav Dušek a jeho hosté se  sešli v Divadle Kampa, aby nejen sebe, ale i diváky zavedli do prostředí, kam by se sami nevypravili. Pavla Dudková přišla s  tématem „jedlá divočina“ neboli využití „divoce“ rostoucích rostlin v naši kuchyni. Záznam rozhovoru si můžete pustit v tomto článku: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10000000034-divadlo-kampa/213251000300041-duse-k

Pavla Dudková se zabývala „jedlou divočinou“  v rámci své diplomové práce na Přírodovědecké Fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, kde je k dispozici plný text práce. Zároveň vytvořila i divokou kuchařku, která informuje o zásadách sběru, některých obsahových látkách a o historickém využívání jedlých planých rostlin od neolitu po současnosti.

Divokou kuchařku najdete zde: http://divokakucharka.rodovaosada.cz/doku.php

Ilustrační foto: www.priroda.cz

Komentáře

Přidejte komentář