Koncert pro divočinu jako třešnička na dortu po exkurzi Šumavou | Česká divočina
Máte už plány na 1. a 2. září? Co takhle objevovat šumavskou divokou přírodu na 1,5denní exkurzi s odborníkem a zůstat na sobotní koncert pro divočinu?
Po divokém koncertě pro Šumavu na začátku června nás čeká další dávka dobré hudby pro divočinu. Ve Frantolech u Prachatic zahrají 2. září živě kapely Leto, Or, Walden, Kiss Me Kojak, Horni tok, Aran Epochal, Nuly nebo Lyssa v režii Silver Rocket.

Silver Rocket mají jasno: Existujou dvě vize budoucí Šumavy. Tu první lemujou megalomanský projekty developerů, který shlížej na Klausovy sjezdovky, ta druhá chce zachovat divokost, krásu a opravdovost těchhle hor. Letos chceme podpořit všechny bojovníky, který už roky usilujou o to, aby se Šumavy nezmocnila neukojitelná chamtivost. Takže: těšíme se na vás!“

Kde můžete složit hlavu?

Ke spánku si můžete postavit vlastní stan, karavan nebo si jen rozložit spacák na zem na prostorné louce přímo v místě akce. Konkrétně u penzionu U Parádů, na dohled od hranic národního parku. Raději se nespoléhejte, že byste našli místo v samotném penzionu, jeho pokoje jsou rezervované pro účely produkce koncertu.

Kromě nalezení smyslu života a dobré hudby se těšte i na dobré (masité, vegetariánské i veganské) jídlo.

Exkurze a veřejná debata

Samotný koncert je třešničkou na dortu obsáhlejšího programu. V rámci doprovodného programu nemůže chybět tradiční jedenapůldenní pěší exkurze s odborným výkladem do Národního parku Šumava a kvůli důležitému srovnání do Národního parku Bavorský les. Průvodce vám bude dělat Jaromír Bláha, expert Hnutí DUHA na lesy a divokou přírodu, spolu se členem Správy NP Šumava a NP Bavorský les.

Exkurze je jen pro omezený́ počet zájemců (cca 20) a jako vždy se jí zúčastní i někteří vystupující hudebníci a další účinkující následného Koncertu pro šumavskou divočinu. Aby vám neuniklo místo na vzrušujícím putování divokými kouty Šumavy, zašlete v případě vážného zájmu přihlášku na soukromý profil Divočina Šumava.

Exkurze začíná v pátek v 7 hodin ráno s podvečerním návratem k penzionu s táborákem a hvězdami nad hlavou. V sobotu od rána do odpoledne vás čeká další poznávání. Ale nebojte, stihnete jak koncert pro Šumavu, tak veřejnou diskuzi o situaci a budoucnosti NP Šumava, která mu bude předcházet.

Pro pořádek ještě jednou ve zktrace

Kdy? 1.-2. září 2017
Kde? Frantoly u Prachatic, penzion U Parádů viz mapa
Proč? Protože milujeme divočinu a chceme ji lépe poznat, pochopit, prozkoumat a podpořit
S kým? Kapely Leto, Or, Walden, Kiss Me Kojak, Horni tok, Aran Epochal, Nuly nebo Lyssa v režii Silver Rocket. Expert z Hnutí DUHA Jaromír Bláha a mnoho dalších.
Za kolik? Vstupné na koncert je dobrovolné. Ubytování je také zdarma, jen nezapomeňte vlastní stan. Exkurze vychází na 500-700 Kč/osobu - to hradí čistě přímé náklady spojené s exkurzí, včetně dopravy po Šumavě (ze základny ve Frantolech na výchozí stanoviště pochodu a zpět apod.).

Akce najdete i na Facebooku

Předkoncertní exkurze: https://goo.gl/K4NvHt
Koncert pro divočinu: https://goo.gl/sJk18z