V Brně se uskutečnilo mezinárodní setkání projektu “Educating on Climate Forests” | Česká divočina

V Brně se uskutečnilo mezinárodní setkání projektu “Educating on Climate Forests”

Home / V Brně se uskutečnilo mezinárodní setkání projektu “Educating on Climate Forests”
Hnutí DUHA – Friends of the Earth hostilo páté mezinárodní setkání projektu projektu Erasmus+ s názvem: Educating on Climate Forests. Projektu se účastní celkem 5 organizací – nevládních organizací a institucí vyššího vzdělávání, které buďto pracují s mladými lidmi zabývajícími se ekologií, nebo se zajímají o současné ekologické problémy. Konkrétně jsou těmito partnery E-zavod (Slovinsko), EURO (Itálie), Usak University (Turecko), Hnutí DUHA – Přátelé Země (Česká republika) a koordinátorem je organizace IROKO DFS (Španělsko). Setkání v Brně se uskutečnilo 4. - 5. září a přijelo na něj celkem třináct zástupců z výše zmiňovaných organizací.
 
Hlavním cílem setkání byla diskuze nad výstupy projektu a jejich částmi zejména nad vznikající publikací, která zahrnuje vzdělávací aktivity propojující téma klimatických změn a lesů. Navržené aktivity byly na místních workshopech testovány ve skupinách po deseti lidech ve věku 18 – 30 let. Výsledky z průběhu těchto workshopů byly poté sdíleny a aktivity a postupy vyhodnocené jako nejlepší budou zahrnuty v souhrnné příručce, která bude hlavním výstupem projektu. Příručka také bude zahrnovat výsledky evaluací a tipy a doporučení pro realizaci vytvořených a projektem otestovaných aktivit v praxi.
 
Součástí setkání byla také procházka areálem Otevřené zahrady, kde Hnutí DUHA sídlí, prohlídka Brna, ale také celodenní návštěva Moravského krasu, jehož součástí byla i návštěva Domu přírody Moravského krasu a jeho expozice. Prohlídka byla zakončena promítáním 3D filmu o celém Moravském krasu a jeho unikátní přírodě. Z Domu přírody se celá skupina vydala na krátkou túru k nejhlubší propasti České republiky, Macoše.
 
Kontakt:
Gabriela Šťastná, +420 778 703 735, gabriela.stastna@hnutiduha.cz